CÉGTÖRTÉNET

Cégtörténet-cégismertető

1982-ben alapította öt számviteli szakember az első magánszemélyekből álló könyvelő céget a SZALDÓ Számviteli, Szervezési és Szolgáltató GMK-t. 1990.-ben cégünk átalakult KFT-vé, jelenleg is ebben a formában működünk. Jelenleg 11 munkatársunk (egyben tulajdonosok is) van, akik rendelkeznek a tevékenységhez szükséges szakmai végzettséggel (regisztrált mérlegképes könyvelők, könyvvizsgálók, stb). A szakmai színvonal szinten tartására igen nagy súlyt fektetünk, így folyamatos a munkatársak továbbképzése. Cégünk a tevékenységhez szükséges szakmai felelősség biztosítással rendelkezik. Az elmúlt több, mint 30 évben főleg kis és közepes méretű vállalkozások (Bt, Kft, Rt) számviteli munkáit végeztük, így igen nagy tapasztalattal rendelkezünk ezen a területen. Ügyfeleink meg vannak elégedve a munkánkkal, így többen közülük 20-25, de van aki 30 éve hűséges ügyfele cégünknek. Jelenleg két irodában végezzük a könyvelést: 1137. Budapest, Radnóti Miklós utca 6. fsz. iroda 1137. Budapest, Radnóti Miklós utca 4. fsz. iroda Ügyfeleink közvetlenül a könyvelőkkel tartják a kapcsolatot, a vállalkozási szerződésben rögzítettek szerint:

  • az ügyfél a könyvelőnek átadja (vagy elektronikusan elküldi) a bizonylatokat
  • az ügyfél a könyvelőnek e-mail útján elküldi a bérszámfejtéshez szükséges adatokat
  • a könyvelő feldolgozás után elküldi az ügyfélnek a fizetendő adók összegét, valamint megküldi a bérlistát
  • a könyvelő elkészíti és beküldi a hatóságok részére az ügyfelek adóbevallásait és beszámolóit
  • egyéb a feldolgozással kapcsolatos megbeszélések, rendezések személyesen, telefonon, vagy e-mail útján történő intézése

A könyvelés és a bérszámfejtés a SZALDÓ irodáiban a SZALDÓ, COSINUS, VÉNUSZ vagy az RLB programmal történik. Ha a cég telephelyén történik a könyvelés a cég által biztosított programmal (SCALA, SAP, EXACT, NAVISION,stb) végzi a könyvelő a feldolgozást.

A könyvelésen kívül 15 éve számviteli szabályzatokat (számviteli politika, leltározási szabályzat, pénzkezelési szabályzat, számlarend) is készítettünk több ezer cégnek a számviteli törvény és a cégek  adatai, valamint sajátosságai alapján.